HONKAKODON NELLEROT - tarina urhoollisesta huiskuhäntäväestä

MISTÄ KAIKKI ALKOI

Kaukana kaukana neljän valtameren, viiden kuohuavan kosken, kuuden ison vuorijonon ja seitsemän ikuisen usvaverhon takana maailman äärilaidalla sijaitsee salaperäinen maa. Maa on niin salainen ettei sillä ole mitään nimeä eikä sitä voida edes satelliitin avulla avaruudesta käsinkään havaita.

Tätä suurien honkien ja vihreitten niittyjen maata kansoittaa yhtä salaperäinen mutta monimuotoinen ja jalomielinen kansa, Nellerot.

Ensin maassa oli vain kaksi. Toinen niistä oli Luca Lemminkäinen Nellero. Hän istui päivittäin tarunomaisen kaukoputkensa äärellä katsellen muun maailman menoa ja kauhisteli monen lajitoverinsa surkeata kohtaloa. Tämä kaukoputki oli sellainen ihmetys että se pystyi läpäisemään salaperäisyyden usvaverhot ja näkemään ihan koko muun maailman. Toinen oli Muska Muskeli Nellero. Muska Muskeli ei ollut kovinkaan isokokoinen mutta kuitenkin kovin tomera ja aikaansaapa. Niinpä nämä kaksi päätyivät yhteistuumin päätökseen että lajitoverit on saatava pois kurjuudesta ja alkoivat laatia suunnitelmaa.

Kymmenen päivyliä ja kymmenen yöppöä kesti suunnitelman toteutus ja lopulta oli valmiina ne salaiset reitit joiden avulla saatiin ystävät pois turvaan maailman pahuudesta ilman että olinpaikka selviäisi kenellekkään ulkopuoliselle.

Töitä tehtiin hikipisarat otsalla helmeillen ja lopulta aikojen saatossa vihreillä niityillä ja suurten honkien juurilla olevissa pehmeissä pesäkoloissa asusti jo suuri määrä kaikenkarvaisia ja kokoisia nelleroita.

Eipä kulunut aikaakaan kun Luca Lemminkäisen vakava ja huolestunut ilme muuttui aina iloiseksi hymynaamaksi. Syynä tähän oli pitkäsäärinen kaunotar Rilla Ripeäkinttu ja kohta supistiin jo puskissa yhteisen pesän perustamisesta.

Elämä sujui rattoisasti yhdessä kirmaillen ja pehmeissä pesissä lekotellen kunnes eräänä päivylinä yhteen usvaverhoista syntyi repeämä, yksi koskista lopetti pauhaamisensa, yhteen vuorijonoon ilmestyi iso halkeama johon yksi valtameri imeytyi kokonaan ja kuivui pois.

Tästä huolestuneena Luca Lemminkäinen istuutui jälleen kaukoputkensa äärelle ja havaitsi kauhukseen että jostakin katsottiin suoraan takaisin suurella kaukoputkella. Luca Lemminkäinen kutsui neuvonpitoon kaikki ystävänsä ja siitä päivästä lähtien vuoroteltiin aina kaukoputkivuoroja, jotta havaittaisiin heti jos jotain tunkelijoita olisi liikkeellä.

Aikaa kului eikä mitään epätavallista ollut havaittavissa kunnes kolmantenakymmenentenäensimmäisenä päivylinä kaukoputkivuorossa ollut Aki Armas Ainokainen, tumma ja tulinen nellero, juoksi hätääntyneenä Luca Lemminkäisen luokse ja kertoi nähneensä outoa liikehdintää maan rajoilla. Nyt olivat hyvät neuvot ja pikainen toiminta tarpeen.

Päätettiin perustaa iskuryhmä taistelemaan tunkeilijoita vastaan. Tähän ryhmään valittiin tarkkaan kukin jäsen tämän erityisominaisuuksien mukaan. Kun jäsenistö oli valmiiksi valittuna olivat seuraavat nellerot saaneet kukin tärkeän tehtävänsä iskuryhmässä.

Fenkku Klenkku Keimaaja valittiin siksi että hän osaisi hyvin hämätä tunkeilijan olemalla mielin kielin ja keikistelemällä kunnes apujoukot saapuivat paikalle. Jos sekään ei auttaisi hän tekeytyisi rammaksi ja avuttomaksi jotta tunkeilija pitäisi häntä täysin vaarattomana.

Muska Muskelin tehtävä olisi pitää kuri ja järjestys iskujoukkojen jäsenistössä ja niin huolehtia siitä että koulutus sujuisi asianmukaisesti ilman mitään leikkiinryhtymisiä kesken harjoitusten.

Rilla Ripeäkintusta tuli ryhmän itseoikeutettu jäsen koska on nelleroiden juoksuvalio ja kykenisi tunkeilijan kuin tunkeilijan juoksemaan kiinni ja hyppäämään kumoon ja siksikin että Luca Lemminkäinen oli salaisesti Rilla Ripeäkinttuun rakastunut.

Aki Armas Ainokainen sai tehtävän salaisena agenttina koska hän oli alunperinkin ollut se nellero joka oli tunkeilijat havainnut. Hänen piti siis perustaa tiedostoverkosto joka maan kolkkaan josta tiedot epätavallisesta liikkeestä raportoitaisiin hänelle.

Dore Donkkaaja otettiin ryhmään raskaan sarjan tehtäviin koska tältä nellerolta sitä lihasmassaa ei puutu. Lisäksi Dore Donkkaaja osoittautui hyvinkin oppivaiseksi etsintänelleroksi ja sellaisia tarvittiin.

Risse Lipsis pääsi mukaan pienen kokonsa takia sillä näin hän pystyisi huomaamatta hiipimään tunkeilijan lähettyville ja salamannopeasti tainnuttaa tämä tuhansiin märkiin suudelmiin.

Rissen velipoika Ortsi Oivaltaja oli mukana rauhallisuutensa takia valvomassa Muska Muskelin kanssa kuria ja järjestystä.

Ljuba Justiina Lumoavainen oli Luca Lemminkäisen siskoksensa ottama nellero, ja hänellä oli jotain teerenpeliä yhdessä Dore Donkkaajan kanssa. Ljuban tehtävä oli siis muunmuassa pitää hienovaraisesti herra Donkkaaja oikealla polulla sekä toimia käskyjen jakajana koska omisti komean äänen ja samalla tietenkin osallistua etsintäpartion tehtäviin.

Frodo Friskis otettiin mukaan siksi että kevytrakenteisenä kykeni liitämään vaikeimmankin maaston yli pitämään tunkeilijoita paikoillaan nopeilla piiritysliikkeillä kunnes Rilla Ripeäkinttu ehtisi hypäämään heidät kumoon, jonka jälkeen Dore Donkkaaja kävisi päälle istumaan kunnes Risse Lipsis olisi saanut tainnutettua vihollisen suudelmillaan sillä aikaa kun Muska Muskeli Ja Ortsi Oivaltaja valvoisi että kaikki sujuisi sääntöjen mukaisesti.

Jaska Juujuu Jalkapätkä oli vielä siksi mukana että jos tunkeilija olisi niin sitkeää laatua ettei mikään edelläolevasta saisi tainnutusta aikaiseksi piti hänen tehdä viimeistelytyö kimittämällä niin kovaa tunkeilijan korvaan että varmasti taintuisi.

Vielä piti jäsenistöä vahvistaa Zotto Zompaajalla koska tämä oli nelleroitteen maan ensimmäisiä uudisasukkaita ja oli jo ennestään taitava etsintähommissa ja hyvä maaston asiantuntija.

Nuusku Nummentyttö oli sitten viimeinen mukaan valittu iskuryhmän jäsen koska oli aina pirteä ja sitkeä työntekijä ja hänen tuli myös pitää ryhmän hyvää ilmapiiriä yllä aina pirteällä olemuksellaan.

Näin saatiin perustettua Luca Lemminkäisen johdolla tulta ja tunkeilijoita pelkäämätön 13-henkinen iskuryhmä Vainuharhat jolla alkoi pikimmiten rankat päivät etsintäharjoittelun merkeissä.